top of page
caorle

Caorle egy tengerparti kincs  

Caorle  egy kedvelt, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, amelyet zöld mezők, lagúnák és folyók kereteznek.

A 2000 évvel ezelőtt alapított város Velence és Triest között található. Caorle római kori kikötő volt, és az i.u. 5. században ide menekültek Julia Concordia lakosai a barbárok támadásai elől.  A 15. századtól velencei fennhatóság alatt állt.

A Piazza Vescovado az óváros lüktető szíve, ez ad otthont a román stílusú Santo Stefano-katedrálisnak. Macskaköves utcák indulnak innen, és élénk színű házak közt haladnak el az óvárosban.  A St. Stefano dómhoz tartozó 48 méter magas harangtorony a város jelképe. A tengerparti sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik különlegessé.  A látványosságok közé tartozik még a Madonna dell'Angelo templom, mely az itt lakók számára, akik évszázadokig  a halászatból éltek, mindig is a tenger szimbóluma volt.

Ernest Hemingway kedvenc olasz városa, ahol több regényén is dolgozott. A hangulatos éttermek a helyi halászok által garantálják a mindig friss tengeri fogásokat.  Finomhomokos, sekélyvizű 15 km hosszú strandja csábítja a fürdőzni vágyókat.

bottom of page